gizzez

Halvgalen värmländska med helgalet intresse för att Äta mat...Laga mat...Fixa kring mat...säger inte att jag Kan,,,men Älskar det!!! JAG blogga...provar iaf- kanske hittar Du något som kan ge Dig tips inför din vardag- så jag säger Välkommen & Smaklig Måltid:)))

Gizzez Chokladtosca med Ganache

Kategori: Allmänt

Ja den var god...
Vad jag hade i...
3 ägg
50/50 socker / farin (3 dl)
 
knappt 3 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
 
100 gram Bregott
1 dl kaffe
 
175 graders ugen 25 min
på med tosckaknäcksmet (gör hur ni vill...ja hällde bara i)
använde:
bregott
socker
vaniljsocker
sirap
grädde
mandel..
 
Hällde smeten på kakan...in i ugnen 10 minuter..
 
När den hade svalnat lite  hade jag på Ganache..idag gjorde på hälften hälften ljus och mörk choklad..
1 dl grädde 100 gram choklad, 1 msk bregott
 
Brödet blev kanon!  Tog en halv fralla :) 
Ska minsann äta frukost i morgon :)
 
Skruttkroppen vill inte...tur man har en son...han har kört högtryck på altanen..och rensat bort skräp och fått in borden och stolarna igen! Så nu kan vi sitta där när vi vill..bara mattor som saknas...
Tog in veden som låg kvar på altanen, så nu har jag tänt en brasa..hängt tvätt och tänker sitta här till maten ska fixas..../ Gizze
 
 

Kommentarer

  • kusin Mona säger:

    Hej Kuss!
    Hur gör du ganachen? Kokar ihop och häller på den varm?
    Kram Mona

    Svar: Bara värmer grädden på låg värme, och rör ner chokladen så den smälter..får Inte koka! KramPs Bäst med Bara Mörk 70% choklad
    gizzez.blogg.se

    2013-04-05 | 20:06:07

Kommentera inlägget här: